Echografie

Wat het onderzoek aan het bewegingsstelsel betreft heeft de praktijk in Hilvarenbeek de beschikking over echo-apparatuur waardoor structuren in het lichaam zichtbaar gemaakt kunnen worden.

Met echografie wordt door middel van ultra geluidsgolven een beeld gemaakt van één of meerdere structuren in het menselijke lichaam. In Hilvarenbeek kan Arnold Swillens echografisch onderzoek van het bewegingsapparaat uitvoeren. Hiervoor komen de volgende indicaties in aanmerking:

  • Gewrichtsaandoeningen.
  • Letsels van spieren en pezen.
  • Zwellingen van diverse aard in spieren, pezen, en banden.
  • Opsporen van kalkvorming in structuren.

Echografie wordt nog niet veel toegepast in de fysiotherapiepraktijk dus hierin is Fysio Midden Brabant dan ook vernieuwend. Echografie heeft een enorme meerwaarde met betrekking tot de diagnostiek van aandoeningen aan het bewegingsapparaat, waardoor de aard van het letsel meer inzichtelijk wordt gemaakt, en de behandeling op de juiste structuren kan plaatsvinden.

Laatste nieuws

Aanspraken basisverzekering per 1 januari 2012

Zoals u misschien bekend is, komen per 1 januari 2012 niet langer 12, maar 20 fysiotherapeutische behandelingen voor eigen rekening van de patiënt of , als u aanvullend verzekerd bent, worden die behandelingen vanuit uw aanvullende verzekering vergoed.

lees meer

Vergoedingen fysiotherapie 2017

  Vergoedingen fysiotherapie 2014 Fysiotherapie wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Heel veel Nederlanders hebben dan ook een aanvullend pakket voor fysiotherapie. Er zijn ook mensen die de kosten voor fysiotherapie zelf betalen. Vraagt u zich af of u zich aanvullend moet verzekeren voor fysiotherapie?

lees meer

Praktijk Hilvarenbeek
Praktijk Riel